Mario Jukić

Mario je rođen 25.11.1984. godine , već kao sedmogodišnjak svoje prve plesne korake stjecao u akrobatskom rock n roll klubu Gimnazija. Tokom svoje dugogodišnje sportsko-plesne karijere u akrobatskom rock n roll-u, sa svojim partnericama, osvajač je brojnih medalja na nacionalnim i svjetskim natjecanjima. Šesterostruki je prvak Hrvatske , a svoju prvu internacionalnu medalju osvaja trećim mjestom na svjetskom juniorskom kupu 2001. godine sa partnericom Majom Mišak. Od 2001. do 2006. godine uspio je s tri partnerice biti među top 10 na svjetskoj rang listi ( WRRC organizacija), 2001. Maja Mišak, 2003. Ana Đogić, a pobjedom na svjetskom kupu u Lyonu 2006. godine sa partnericom Petrom Nedelić dolazi na prvo mjesto seniorske B kategorije. U paru sa sestrom Mateom Jukić osvaja državno prvenstvo 2009. godine, a posljednju medalju s partnericom Martinom Rak ,sadašnjom suprugom osvaja u seniorskoj A-nacional kategoriji, 2011. godine.

 

Višegodišnjni je stalni vanjski član zagrebačkog kazališta Komedija u kojem sudjeluje u raznim muzičkim predstavama, a od listopada 2016 godine sa kazalištem je u paušalnom radnom odnosu.

 

Od 2009 godine počinje se aktivno baviti hip hopom i street plesovima.
Svoje plesno obrazovanje razvija i unaprijeđuje pohađanjem brojnih plesnih tehnika i radionica (jazz, modern, urbane plesne tehnike). Upoznat je s raznim plesnim stilovima domaćih i stranih vrhunskih pedagoga i koreografa, a posebno je ponosan na suradnju s plesnim pedagogom i koreografom Igorom Barberićem.